سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مجله فارسی پارسی فا 98

قسمت های مختلف ماشین

قسمت های مختلف ماشین

نخستین خودروهایی که اختراع شدند همگی با هل دادن یا چرخاندن محور موتور توسط دست روشن می‌شدند، بعد از گذشت زمان نه‌چندان زیادی پس از اختراع اولین خودروها، برای روشن کردن موتور خودرو از هندل استفاده شد؛ اولین استارت خودرو در سال 1896 توسط یک مهندس برق بریتانیایی به اسم داوسینگ برای اتومبیل ساخته شد البته این موتور استارتر درجایی ثبت اختراع نشد. هفت سال بعد در آمریکا در تاریخ 1903 میلادی کلاید جی کلمن اولین موتور استارت برقی را ثبت کرد.

 استارت خودرو چیست؟

درواقع استارت خودرو یک موتور الکتریکی است که نیروی الکتریسیته را به مکانیکی تبدیل می‌کند، در یک استارت خودرو، برق از باتری خودرو گرفته‌شده و پس از عبور سیم‌پیچ درون استارت، باعث چرخاندن چرخ‌دنده‌های استارت می‌گردد که این عمل باعث می‌شود، چرخ دهنده‌های استارت با چرخ‌دنده‌های موتور خودرو درگیر شده و آن را نیز بچرخاند.

استارت با استفاده از سیم‌پیچ‌های درون خود و زغال‌های بکار رفته، با ورود جریان الکتریکی به آن، درون خود یک میدان مغناطیسی ایجاد می‌نماید که این میدان باعث چرخاندن آرمیچر درون استارت می‌شود. این عمل باعث خواهد شد، چرخ‌دنده در جهتی که تنظیم‌شده است، به چرخش درآمده و هم‌زمان موتور خودرو را نیز به چرخش دربیاورد. معمولا استارترها طوری طراحی می‌شود که فقط در یک‌جهت قابلیت چرخش داشته باشد.

 


اجزای تشکیل‌دهنده استارت

استارت خودرو از بالشتک‌ها، سیم‌پیچ، خودکار، دنده استارت، آرمیچر، زغال استارت، کلگی استارت، پوسته استارت و درپوش انتهای استارت تشکیل می‌شود که در ادامه به توضیح این اجزا می‌پردازیم.

پوسته استارت یا همان پوسته اصلی از یک استوانه به جنس فولاد ساخته‌شده است، همچنین چهار عدد بالشتک که آن‌هم از جنس فولاد است درون پوسته نصب می‌شود که باید حوزه مغناطیسی در اطراف آن‌ها ایجاد شود.

 یک حلقه سیم‌پیچ به دور بالشتک‌ها پیچیده می‌شود که هر استارت دارای 4 حلقه سیم‌پیچ است. با کمک بالشتک و نیروی الکتریکی، وظیفه ایجاد حوزه مغناطیسی را به عهده‌دارند. در بخش اتوماتیک نیز یک قطعه استوانه‌ای کوچک است که بر روی پوسته اصلی درپوش جلویی استارت نصب می‌شود که وظیفه اصلی این قطعه انتقال الکتریسیته به سیم‌پیچ بالشتک است؛ هم‌زمان با پیش راندن دنده، استارت توسط دوشاخه دنده باعث درگیری آن با دنده فلایویل می‌شود.

 دنده استارت بر روی شفت آرمیچر و روی مارپیچ شفت آرمیچر قرار دارد، تنها در یک‌جهت خلاص و در جهت مخالف درگیر می‌شود. وظیفه این قطعه انتقال نیروی گردشی مکانیکی از آرمیچر به دنده فلایویل و چرخاندن فلایویل است.

آرمیچر در مرکز شفت خود دارای پره‌هایی است که سیم‌پیچ در داخل این هسته پیچیده شده و دو سر سیم‌پیچ به کالکتور متصل به سر شفت وصل می‌شود، وظیفه این قطعه ایجاد حوزه مخالف حوزه بالشتک است؛ که در این زمان قطب‌های هم نام همدیگر را می‌رانند و باعث چرخش آرمیچر می‌شود.

زغال استارت از جنس کربن نرم و ترکیب درصد کمی مس تشکیل می‌شود که وظیفه اصلی این قطعه رساندن الکتریسیته بر سر کالکتور آرمیچر بوده و باعث ایجاد حوزه مغناطیسی می‌شود.

کلگی استارت از جنس آلومینیوم خشک ساخته‌شده و محل نصب پوسته اصلی اتوماتیک استارت بوده و نگه‌دارنده شفت آرمیچر است.

درپوش انتهای استارت، محل قرارگیری زغال‌های مثبت و منفی است. همچنین از آن می‌توان به‌عنوان نگه‌دارنده شفت آرمیچر نیز نام برد.

استارت نخوردن خودرو

اگر خودرو استارت نخورد، علت‌های زیادی وجود دارد اما از ساده‌ترین علت‌ها شروع کنید، به‌طور مثال باتری را موردبررسی قرار دهید، همچنین سیم‌کشی استارت، خرابی استارت و قطعی سوئیچ را نیز بررسی کنید و درصورتی‌که با مشکلی مواجه شدید، به تعمیرگاه مراجعه کنید تا مشکل برطرف شود.

 

 

 

باتری خودرو چیست؟

درواقع باتری که در خودروها مورداستفاده قرار می‌گیرد از نوع باتری‌هایی هستند که قابلیت شارژ شدن را دارند، مدل اصلی این باتری‌ها اسید-سرب است ولی با توجه به ایراداتی که دارد، مدلی دیگر به نام باتری خشک در حال افزایش یافتن در بازار است. ولتاژ باتری ماشین‌ها، نسبت به مدل‌های آن تفاوت بسیار زیادی دارد. برای مثال می‌توان به سواری و وانت 12 ولتی و ماشین‌های سنگین 24 ولتی اشاره کرد.(لوازم یدکی خودرو)

نقش باتری در خودرو چیست؟

اولین نقش باتری نگه‌داشتن انرژی، ایجاد نیروی کافی برای جرقه زدن و استارت زدن است. اینکه هر باتری چقدر طول عمر داشته باشد بستگی به موارد بسیار زیادی دارد. وقتی ریزش موادی که در صفحات باتری قرار دارد براثر انبساط و انقباض در زمان شارژ و دشارژ اتفاق می‌افتد، یکی از همین موارد است. علت اصلی خراب شدن باتری سولفاته شدن آن‌ها است.

برای اینکه بتوانیم طول عمر باتری خودرو را افزایش دهیم، بهترین راه مراقبت مستمر از باتری و موتور است. در زمستان برای زیادشدن عمر باتری، باتری را به‌صورت کامل شارژ و موتور را گرم‌کنید. زمانی که هوا گرم یا تابستان است باید سطح الکترولیت را به‌صورت منظم چک کنید تا مشکلی به وجود نیاید.